۶ خرداد ۱۳۹۲، ۷:۵۶

مهر گزارش می دهد؛

تبلیغات به سبک اسلامی؛ برنامه محوری آری، تخریب ممنوع

تبلیغات به سبک اسلامی؛ برنامه محوری آری، تخریب ممنوع

گرگان - خبرگزاری مهر:  پرهیز از شعارهای غیرعلمی، خودداری از نقد غیرمنصفانه و تخریب، ارائه ندادن وعده های توخالی و بی اساس و اجتناب از تبلیغات پر هزینه به اظهار کارشناسان از جمله مواردی است که در نظام سیاسی اسلامی و برای گرمتر شدن تنور انتخابات باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، تبلیغات در نظام سیاسی کنونی باید بر اساس نیازسنجی ها باشد و شناخت ایده های اجتماعی، توجه به قانون و اخلاق مداری، ارائه برنامه های عینی از شیوه هایی است که می تواند در خلق حماسه سیاسی تاثیر گذار باشد.

کاندیداها بجای نفی دیگران به اثبات خود بپردازند
 
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان در این زمنیه معتقد است: برای اینکه انتخابات کاملا سالم و صمیمی داشته باشیم نیاز است تا نامزدها بجای نفی رقبا به اثبات خود بپردازند.
 
حجت الاسلام غلامرضا قندهاری تاکید کرد: از نظر قانونی، کاندیداهای محترم باید اخلاق اسلامی را رعایت کنند، چون می خواهند رئیس جمهور اسلامی ایران و یا منتخبان مردم در نظام شورایی شوند و در آیین اسلام نیز به مسائل اخلاقی توجه اساسی شده است.
 
وی اظهار داشت: بر این اساس، نامزدها باید به مسائل اخلاقی توجه داشته باشند و از بداخلاقیها دوری کنند و جدای از اینکه در قانون به این مسئله اشاره شده، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها بر این مسئله تاکید کرده اند و مردم نیز انتظار دارند تا نامزدها و هواداران به اخلاق اسلامی توجه باشند و از بد اخلاقیها پرهیز کنند.
 
رویگردانی مردم از بد اخلاقی
 
حجت الاسلام قندهاری افزود: مردم وقتی که برنامه ها را می بییند راحت تر می توانند به یک جمع بندی برسند، زیرا مردم با هوشییار و تیزبین هستند و تمام حرکات نامزدها را زیر نظر دارند و اگر از نامزدی بد اخلاقی سر بزند مردم به آنها اقبالی نشان نمی دهند.
 
وی اظهار داشت: همچنین ما در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات را برگزار می کنیم و تمام کشورهای منطقه نگاهشان به جمهوری اسلامی است و اگر ببینند ما در انتخابات مرتکب بد اخلاقیها می شویم در روحیه شان اثر بدی می گذارد زیرا آنها ما را به عنوان ام القرای جهان اسلام می شناسند.
 
شعارهای علمی و برنامه محوری 
 
رئیس دانشگاه پیام نور گلستان نیز با تاکید بر نقد منصفانه و پرهیز از تخریب دیگر نامزدها گفت: نقش عمده را در انتخابات بعد از مردم، کاندیداها بازی می کنند و کاندیداها، شعارهای علمی انتخابات کنند زیرا بسیاری از کارشناسان سیاسی بر این باور هستند، اگر در جامعه شعارهای غیرعلمی انتخاب شود آن جامعه گرفتار سیاست زدگی می شود و اگر این چنین شود اولین اثرش این است که مشارکت سیاسی کاهش می یابد.
 
اسماعیل نادری عنوان کرد: از اینرو توصیه اول اینست که نامزدها از شعارهایی استفاده کنند که عینی باشد و مشارکت حداکثری را دامن زند زیرامردم خوششان نمی آید کسی در این شرایط به تخریب رقیبش بپردازد و بهتر است که به برنامه های خود بپردازند.
 
وی افزود: بیشترین نیاز انتخاباتی به اعتقاد کارشناسان این است که نیازها را باید طبقه بندی کرد و این امر در برنامه ها می تواند خود را نشان دهد.
 
نادری گفت: در حال حاضر نیاز است تا کاندیداها برنامه هایشان را به دو بخش تقسیم کنند و یکسری از برنامه هایی که به سیاست داخلی ما بر می گردد و یکسری به سیاست خارجی برمی گردد و اگر بتوانند در فرصت محدودی که دارند این برنامه ها را برای مردم روشن کنند از جذابیت بیشتری برخوردار است.
 
نیازسنجی برای تبلیغات
 
این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه در شرایط موجود چه نوع تبلیغاتی با امکانات موجود بهتر است، عنوان کرد: تبلیغات در نظام سیاسی حتما باید بر اساس سنجش های سیاسی صورت گیرد و باید بیبنیم تبلیغات چه چیزی را باید بر آورده و چه نیازی از توسعه سیاسی را تامین کند.
 
وی افزود: مثلا برای اینکه در جامعه سیاسی مشارکت را بالا بریم، اولین سئوال اینست که چه انتظاری از تبلیغات داریم و چه حدودی را برای تبلیغات تعریف کردیم.
 
نادری اظهار داشت: بخشی از تبلیغات به سطح توقع اجتماعی و بخشی نیز به ایده های اجتماعی که در جامعه مطرح است، بر می گردد و تبلیغات باید متناسب با نیازهای اجتماعی باشد، مثلا در یک انتخابات، به این نتیجه می رسیم که بزرگترین تبلیغات باید بر اساس مسائل توسعه اجتماعی باشد یا در شرایط کنونی ایران تبلیغات بر می گردد به فهم اقتصادی مردم و آن کاندیدایی می تواند موفق باشد که تبلیغاتش را بر روی شعارهای اقتصادی متمرکز کند.
 
تبلیغات متناسب با نظام ارزشی باشد
 
وی در زمینه اینکه چه روش تبلیغات را در شرایط کنونی پیشنهاد می کنید، عنوان کرد: اولین روش، تبلیغات طبق گفتمان دینی است و باید متناسب با نظام ارزشی باشد و مطبوعات و جراید در این زمینه رسالتشان را انجام دهند و بخشی نیز بر می گردد به اینکه کاندیدا چگونه رسالت خود را انجام دهد.
 
نادری گفت: از دهه 40 به بعد، تبلیغات جنبه کمی خود را از دست داده است و تمامی نظامهای سیاسی بر این باور هستند وقتی جامعه به یک پختگی رسید، جنبه کمی تبلیغات حذف می شود و در جنبه کیفی، بحث پوستر، تصویر و ارائه یکسری از امور این قبیل در نظام سیاسی جواب نمی دهد.
 
وی تاکید کرد: از اینرو کاندیداها تبلیغات را روی نظام عقلانی متمرکز کنند و این نظام همه پسند باشد و در انتخابات شوراها نیز احساس بر این است که تصویر، صوت، سی دی نمی توان راهگشا باشد مگر این شخص بتواند ارائه راهکار کند.
 
رئیس دانشگاه پیام نور گلستان بیان داشت: یکی از مسائل اینست که کاندیداها وعده هایی که می دهند باید بر اساس حوزه وظایف باشد و توصیه می شود در شرح وظایفی که برای شورا تعریف شده، وعده ها ارائه شود و گاه می بینیم برخی از دوستان شعارهایشان را متمرکز بر وعده هایی می کنند که در ساختار شوراها تعریف نشده است.
 
وی افزود: از سوی دیگر در بحث ریاست جمهوری که از اهمیت بیشتری برخوردار است توصیه رهبری این است که جامعه را با وعده هایی روبرو نکنیم که منجر به کاهش مشارکت سیاسی نشود.
 
نادری افزود: در انتخابات گذشته اگر بررسی کنیم اکثر کارشناسان بر این باورند که آنجایی که کاندیداهای وعده های اصولی دادند در انتخابات بعدی ما شاهد رشد مشارکت سیاسی بوده ایم و هر جا که وعده های توخالی ارائه شد، در ادوار بعدی شاهد کاهش مشارکت سیاسی بوده ایم.
 
طبق ماده 65 و 66 قانون انتخابات فرصت تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری در دوره یازدهم به مدت 20 روز و در انتخابات شوراها به یک هفته خواهد بود.
 
بیش از هشت هزار و 534 نفر در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاها در گلستان داوطلب شده اند.
کد خبر 2063625

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha